Kako nastaju alergije na proizvode za nokte?

Vrlo česta pojava u industriji noktiju kod tehničara za nokte i klijenata jesu alergijske reakcije na proizvde. Ova pojava predstavlja ozbiljan problem jer su mnogi tehničari iz ovog razloga morali da promene profesiju i mnogi klijenti da se zadovolje klasičnim manikirom jer više nisu u mogućnosti da za život koriste profesionalne proizvode i premaze za nokte. Osnovni problem leži u nepoznavanju i nerazumevanju hemije proizvoda i njihovoj pravilnoj upotrebi kao i odabiru UV lampe.

Pročitaj više

  • Datum: .

Da li nokti dišu?

Mnogo puta smo čuli od kolega ili klijenata kako nokti moraju da odmore između usluga, da bi disali. Da li je to ne poznavanje anatomije? Da li je to samo izgovor za prelazak kod drugog tehničara? Da li je to izgvor za nemanje novca za uslugu? Da li je to izgovor i postoji li neki drugi razlog? Da li nokti zaista dišu i čime?

Pročitaj više

  • Datum: .

Kako odabrati UV lampu!

Svaki tehničar za nokte u svojoj karijeri prođe mnoge faze. U principu, što smo stručniji, ozbiljnije posmatramo profesiju i gladniji smo znanja. Na žalost, večina nas je krenula od sredine a ne od početka. Do pre par godina, imala sam mnogo rupa u znanju na koje nisam imala odgovor niti sam znala šta mi to fali, odnosno gde bih mogla naći odgovore jer nisam znala uzrok. Kao i većina tehničara, birala sam proizvode koji su mi bili lakši za rad ne vodeći računa da su iz istih sistema ili istih brendova, vodeći se motom: "Sve je to plastika i svako se trudi da proda svoj proizvod! Sad ce meni prodavci pričati šta kako radi, valjda ja vidim!" Čim nešto nije bilo kako se meni dopada i kako ja volim ili kako je meni lakse, menjala sam proizvod. O, kako sam bila u zabludi!

Pročitaj više

  • Datum: .

Pripremne tečnosti

Kako vreme prolazi u poslu tehničara za nokte ima mnogo briga a jedino se jedna  nije promenila a to je briga da će se odići materijal. Industrija noktiju se menja munjevitom brzinom, stvaraju novi materijali, poboljsavaju proizvodi pa tako se menjaju i pripremne tečnosti koje omogućavaju bolje prijanjanje (adheziju) proizvoda. Pre nego kažemo više o tome, osvrnućemo se na osnov naše profesije.

Pročitaj više

  • Datum: .

Funkcionalno znanje

Poznavanje gradiva ne znači mnogo ako učenici ne znaju to znanje da primene i ako su im poznate samo pojedine informacije bez kojih ne mogu sagledati celinu. Jednostavno, to nije dovoljno da mi kao tehničari budemo delotvorni na svom radnom mestu ili da aktivno učestvujemo u podizanju svesti šta ova profesija zaista jeste.

Pročitaj više

  • Datum: .

Nail Mythbuster

U nail industriji se radi uglavnom sa dve vrste tehnike:    

  • Gel tehnika
  • Akril tehnika

Svi materijali i gel i akril su akrilati samo se dele po načinu plimerizacije. Gel je UV tj svetlosno polimerizujući akrilat a akril hladnopolimerizujući akrilat tj. do polimerizacije dolazi na sobnoj temparaturi kada se spoje monmer (tecnost) i poilmer (prah).

Pročitaj više

  • Datum: .

Website by mzlaki icon Studio Mzlaki :: 2020 ::