Pripremne tečnosti

Kako vreme prolazi u poslu tehničara za nokte ima mnogo briga a jedino se jedna  nije promenila a to je briga da će se odići materijal. Industrija noktiju se menja munjevitom brzinom, stvaraju novi materijali, poboljsavaju proizvodi pa tako se menjaju i pripremne tečnosti koje omogućavaju bolje prijanjanje (adheziju) proizvoda. Pre nego kažemo više o tome, osvrnućemo se na osnov naše profesije.

Pročitaj više

  • Datum: .

Funkcionalno znanje

Poznavanje gradiva ne znači mnogo ako učenici ne znaju to znanje da primene i ako su im poznate samo pojedine informacije bez kojih ne mogu sagledati celinu. Jednostavno, to nije dovoljno da mi kao tehničari budemo delotvorni na svom radnom mestu ili da aktivno učestvujemo u podizanju svesti šta ova profesija zaista jeste.

Pročitaj više

  • Datum: .

Nail Mythbuster

U nail industriji se radi uglavnom sa dve vrste tehnike:    

  • Gel tehnika
  • Akril tehnika

Svi materijali i gel i akril su akrilati samo se dele po načinu plimerizacije. Gel je UV tj svetlosno polimerizujući akrilat a akril hladnopolimerizujući akrilat tj. do polimerizacije dolazi na sobnoj temparaturi kada se spoje monmer (tecnost) i poilmer (prah).

Pročitaj više

  • Datum: .

Da li nokti dišu?

Mnogo puta smo čuli od kolega ili klijenata kako nokti moraju da odmore između usluga, da bi disali. Da li je to ne poznavanje anatomije? Da li je to samo izgovor za prelazak kod drugog tehničara? Da li je to izgvor za nemanje novca za uslugu? Da li je to izgovor i postoji li neki drugi razlog? Da li nokti zaista dišu i čime?

Pročitaj više

  • Datum: .

Kako odabrati UV lampu!

Svaki tehničar za nokte u svojoj karijeri prodje mnoge faze. U principu, sto smo stručniji, ozbiljnije posmatramo profesiju i gladniji smo znanja. Na žalost, vecina nas je krenula od sredine a ne od početka. Do pre par godina, imala sam mnogo rupa u znanju na koje nisam imala odgovor niti sam znala šta mi to fali, odnosno gde bih mogla naći te odgovore jer im nisam znala uzrok. Kao i većina tehničara, birala sam proizvode koji su mi bili lakši za rad ne vodeći računa da li su iz istih sistema ili istih brendova, vodeći se motom: "Sve je to plastika i svako se trudi da proda svoj proizvod! Sad ce meni prodavci pricati šta kako radi, valjda ja vidim!" Čim nešto nije bilo kako se meni dopada i kako ja volim ili kako je meni lakse, menjala sam proizvod. O, kako sam bila u zabludi!

Pročitaj više

  • Datum: .

Gel VS Akril

Da ne bude zabune da promovišem akril kao superiornii materijal, navesću činjenice:

Pročitaj više

  • Datum: .

Website by mzlaki icon Studio Mzlaki :: 2020 ::