Zašto kocka?

Kocka kao najtraženiji oblik noktiju u salonu ima i veoma značajnu ulogu u samom procesu učenja modeliranja noktiju.

Zašto? Kocka je osnovni oblik iz kog izlaze svi ostali oblici noktiju.

  15134494 784315225043244 768340338 n.pngNa kocki se nauči arhitektura šta je to što čini nokat nosivim, izdržljivim..

Na kocki se nauči pravilna postavka šablona (žašto i kako se ukraja)

Na kocki se nauči šta je pinč, čemu služi i kako se dobija

Na kocki se nauči pravilna tehnka turpijanja (šta znače i zašto su bitne paraelne strane)

Pravilna,stroga kocka je reper i parametar za sve dalje i kad je  savladate onda možete praviti sve izvedene oblike. Bez pravilne kocke nema nijedne druge pravilne forme nokta. Kad naucite složenu, pravilnu kocku, možete od nje praviti monro, skvooval, salonsku kocku.... i šta vam se vec dopada.

Uz znanje pravilne kocke neće vam biti problem da savladate bilo koju drugu formu jer znate osnovu. Sa znanjem složenog lako će te praviti izvedene oblike, učite li izveden oblik nećete moći uraditi osnovni. Takodje će te znati kako da udovoljite klijentovim željama a da pritom to ne utiče na kvalitet izrade samog nokta.          

zk2

Stroga kocka se nekome može svideti, nekome ne ali je važna i neophodna jer je osnov svega. Nazovite je ruznom, ne nosivom, lopatom...ali ce vas ona i dalje spoticati u daljem napretku ako je ne savladate.  Da nije tako, ne bi najteža moguća kategorija na takmičenjima bila Pink&White takmičarska kocka.

Lepo je znati više formi ali ih savladati nećete bez osnovnog znanja. Tako da, raditi bilo šta što nije stroga kocka na baznoj obuci ili usavršavanju niti je ozbiljan niti dobar početak. Sa znanjem stroge kocke salonsku će te uraditi žmureći.

Na obukama se stvari ne mogu raditi po želji već po redu i to bi trebao da vam kaze vas edukator. Kući vi možete eksperimentisati i igrati se ali obuka nije za eksperimentisanje već za ozbiljan i stručan rad i svako ko vam dozvoli ili nudi drugacije ne obavlja savesno svoj posao.

Što pre ovo shvatite imaćete više znanja i manje bačenih para na obuke koje nude sve a ustvari ništa.

Srećno!

zk3

  • Datum: .

Website by mzlaki icon Studio Mzlaki :: 2020 ::